Prinsessan Madeleine blir gudmor?

044-kopiaKungens kusinbarn prins Hubertus av Sachsen Coburg-Gotha har blivit pappa igen. Kanske blir prinsessan Madeleine gudmor till den lilla flickan.

091-kopiaPå onsdagen den 22 februari föddes prins Hubertus, 41, och prinsessan Kellys, 42, tredje barn: Madeleine Aurelia Viktoria Carin. Hennes tilltalsnamn är Madeleine, rapporterar inFranken.de. Sedan tidigare har paret som gifte sig 2009, barnen Katharina (2014) och Philipp (2015). Philipp är den som en dag kommer ta över stafettpinnen som överhuvud för ätten Sachsen-Coburg-Gotha.

vfadderAtt den nyfödda prinsessan har fått namnet Madeleine gör att det finns skäl att misstänka att hennes svenska släkting och namne, prinsessan Madeleine, kommer finnas med i fadderskaran. Lilla Madeleines äldre syster heter Victoria i mellannamn – och visst blev den svenska kronprinsessan en av gudmödrarna (bilden t.h). Storebror Philipp å sin sida fick kung Philippe av Belgien som en av sina faddrar.

Det nuvarande överhuvudet för ätten Sachsen-Coburg-Gotha är prins Hubertus far Andreas. Han är 73 år och kusin med svenske Carl XVI Gustaf. Han närvarar regelbundet vid större kungliga begivenheter i Sverige och är själv gudfar till prinsessan Madeleine.

Faksimil: inFranken.de

Läs mer om ätten Sachsen-Coburg-Gotha här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.