Arvföljden tryggad i tyska ätten

Det har inte varit ett regerande hertigdöme sedan 1918, men fortfarande finns det täta band mellan ätten Sachsen-Coburg-Gotha och andra kungahus, Det visar sig inte minst när det hålls dop i familjen.

vfadderNär arvprinsparet Hubertus och Kelly av den tyska ätten Sachsen-Coburg-Gotha håller barndop sluter Europas högadel upp som faddrar. 2014 fick paret dottern Katharina och bland dopföräldrarna märktes bland annat Hubertus syssling kronprinsessan Victoria av Sverige, prins Ernst August jr av Hannover och prins Konstantin av Bulgarien.

I slutet av förra året hölls ett nytt dop, denna gång för tronföljaren Philipp Hubertus Andreas Christian, född den 15 juli. Även denna gång fanns en svenska med bland gudföräldrarna: Carina Axelsson, svärdotter (nåja, inte ingift, men det är trots allt 2016 nu) till danska prinsessan Benedikte. Den övriga listan på faddrar till lille prins Philipp är imponerande: Kung Philippe av Belgien, arvprins Bernhard av Baden, grevinnan Alexandra von Schönborn och prins Carl von Wrede.

philipp sachDet nuvarande överhuvudet för ätten Sachsen-Coburg-Gotha heter Andreas, är 72 år och kusin med svenske Carl XVI Gustaf. Han närvarar regelbundet vid större kungliga begivenheter i Sverige, nu senast vid prins Nicolas dop. Nyligen utkom hans memoarer.

I framtiden är det lille prins Philipp som kommer ta över stafettpinnen som husets överhuvud.

Läs mer om ätten Sachsen-Coburg-Gotha här.

Faksimil: inFranken.de, Bunte.de

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.