Kronprinsessan Victoria gudmor till tysk prinsessa

vfadderKronprinsessan Victoria fick häromveckan, tillsammans med en rad europeiska kungligheter, äran att bli fadder till sitt sysslingbarn, prinsessan Katharina.

Det var Victorias syssling prins Hubertus, 39 – son till Hertigen av Sachsen-Coburg-Gotha som i sin tur  är brorson till svenske kungens mor – som i våras fick sitt första barn med hustrun sedan fem år, Kelly (född Rondesvedt). Så sent som den 14 september bjöd hertigfamiljen till dop i Callenbergs slottskapell för lilla Katharina Victoria Elizabeth Cheryl, eller prinsessan Katharina om man så vill.

Faddrarna var till antalet fyra: prins Ernst August j:r (son till Monaco-prinsessan Carolines man), hertiginnan Elisabeth av Bayern, grevinnan Katharina von Faber-Castell, kronprinsessan Victoria av Sverige och prins Konstantin av Bulgarien (sistnämnde är av samma ätt som hertigfamiljen).

ga-sibylla-hund-580__b468h558mFör den svenska kronprinsessan blev dopet något av en historisk släktresa. Slottet Callenberg, där dopet ägde rum, är inte bara ätten Sachsen-Coburg-Gothas huvudsäte, utan även platsen för hennes farföräldrars förlovning 1932 (höger bild). På den tiden hette hertigen Karl Eduard och han skulle sedermera bli kung Carl XVI Gustafs morfar.

Det här dopet är långt ifrån första gången kronprinsessan Victoria får äran att bli fadder. Till hennes kungliga gudbarn hör prins Constantine-Alexios av Grekland, 15, prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna, 10, prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 10, prins Christian av Danmark, 8, och prinsessan Eléonore av Belgien, 6.

Faksimil: inFranken.de

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.