Kungens kusinbarn blir pappa igen

091 - KopiaI september döptes lilla prinsessan Katharina. Nu blir prins Hubertus och prinsessan Kelly av Sachsen-Coburg och Gotha föräldrar igen.

Svenske kungens mor var prinsessan Sibylla av den tyska ätten Sachsen-Coburg och Gotha. I dag är det hennes brorson, prins Andreas, 72, som är ättens överhuvud. Hans äldste son och arvtagare är prins Hubertus, 39, som sedan sex år tillbaka är gift med amerikanska Kelly Rondesvedt, 40. I april förra året fick de sitt första barn, prinsessan Katharina Victoria Elizabeth Cheryl. Vid dopet i september var hennes fars syssling kronprinsessan Victoria av Sverige en av faddrarna, vilket jag skrev om här.

Nu väntar prinsparet barn igen. Det framkom när de i förra veckan öppnade utställningen ”TimeDream” på Schloss Callenberg i Coburg, ett slott som familjen förfogar över. När nedkomsten kommer att äga rum är i skrivande stund okänt.

Barnet blir en av många bryllingar till de svenska prinsessorna Estelle och Leonore. Om tillskottet blir en pojke, kommer det i så fall att en dag bli huvudman för ätten Sachsen-Coburg och Gotha, efter sin far. Som det ser ut nu, står prins Hubertus yngre bror Alexander som näst på tur efter Hubertus själv.

Läs mer här: Prinsessan Sibyllas tyska ätt idag

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.