Prinsessan Birgittas dotter 50 år

171I veckan fyllde prinsessan Birgittas dotter Désirée 50 år.

Désirée, som kan stoltsera med en prinsesstitel, är väl egentligen den enda av de äldsta Hagaprinsessornas barn som emellanåt framträder i offentligheten. I slutet av 1980-talet lanserade hon tillsammans med sin mamma magnetarmband, som påstods vara kurerande mot gud vet allt, och på senare år har hon medverkat i tyska ZDF-dokumentärer om den svenska kungafamiljen. När hennes kusin kronprinsessan Victoria förlovade sig med Daniel Westling 2009, berättade prinsessan Désirée: ”Jag gläder mig för henne. Det har varit en lång kamp. Jag beundrar henne för att hon har stått ut.” På såväl kronprinsessans som prinsessan Madeleines bröllop var Désirée en självskriven gäst.

172 - Kopia

Prinsessan själv gifte sig första gången 1990 med greve Heinrich av Ortenburg (prins Carl Philip och prinsessan Madeleine ingick i brudnäbbet) och fick tre barn: Carl Theodor, 21, Frederik, 18, och Carolina, 16. 2002 skilde sig paret och Désirée gifte två år senare om sig med Eckbert von Bohlen und Halbach, 57 (bilden).

Foto: Johannes

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.