Bernadottesläktingens Nobel-comeback

Madeleine Kogevinas, släkting till kungafamiljen, återkom i år till Nobelfestligheterna i Stockholm.

Madeleine Kogevinas, som till vardags bor i Schweiz, är dotter till prins Carl Bernadotte (1911-2003) och hans första fru Elsa von Rosen. För sextio år sedan var Madeleines farmor, den populära prinsessan Ingeborg, en självskriven gäst vid Nobelfestligheterna och sågs ofta i glatt samspråk med prinsessan Sibylla under prisutdelningen. Att Madeleine nu, liksom 2015, deltar vid Nobelfestligheterna, sägs bero på hennes livskamrat Bernard Macht, som lär ha varit yrkesverksam inom vetenskapen.

Madeleine, änka sedan 2006, har genom åren haft täta kontakter med det svenska och norska kungahuset – kung Harald är hennes kusin. Hon är en given gäst vid kungliga bröllop och födelsedagar och personlig vän med svenske kungens systrar.

Diademet som Madeleine bär i kväll består av juvelklädda rosor och ägdes tidigare av hennes mor, passande nog med namnet von Rosen.

Foto: SVT

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.