Drottning Elizabeth hedrade kusinen

Vid en mottagning på Buckingham Palace hedrade drottning Elizabeth sin 80-årsjubilerande kusin prinsessan Alexandra.

alexandra-elizabethI över 50 år har drottningens kusin prinsessan Alexandra, eller Lady Ogilvy som hon numera tituleras, tjänat samväldet genom sitt engagemang för över 100 organisationer inom så vitt skilda områden som konst, utbildning och sjukvård. I slutet av december fyller hon 80 år, men redan på tisdagen uppmärksammades hennes gärning vid en mottagning på Buckingham Palace, på initiativ- och bevistad av drottning Elizabeth. Prinsessan:

Först och främst vill jag tacka Ers Majestät för vänligheten att arrangera den här underbara mottagningen. Många av er som är här i dag representerar organisationer med vilka Drottningen har varit anknuten i över 60 år. Det finns andra, som jag har tagit över från Drottningmodern och från min egen mor prinsessan Marina.

Prinsessan Alexandra föddes 1936 som andra barnet av tre till drottning Elizabeths farbror prins George, Hertig av Kent och hans fru prinsessan Marina av Grekland och Danmark. Vid tio års ålder var hon brudtärna på kusinen Elizabeths bröllop med prins Philip. 1963 gifte hon sig med Angus Ogilvy (1928-2004). Prinsessan har två barn och fyra barnbarn.

Faksimil: Belfast Telegraph

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.