Oscars barnbarn på prinsens Te deum

dagmar te deum
Bertil Bernadotte och Dagmar von Arbin, längst till höger.

På tacksägelsegudstjänsten för nyfödde prins Oscar på onsdagen, närvarade ett barnbarn till en annan prins Oscar: Dagmar von Arbin, 99.

Hon är verkligen en brygga mellan generationerna, Dagmar von Arbin. Hon föddes i april 1916 som Dagmar Bernadotte, Grevinna af Wisborg, och blir 100 om bara en månad. Hon är det äldsta barnbarnet till kung Gustaf V:s bror prins Oscar Bernadotte (1859-1953). Han gjorde sig själv till den förste Greve af Wisborg, när han 1888 gifte sig morgnatiskt med ”bara” adliga Ebba Munck af Fulkila.

oscar-bernadotte1
Prins Oscar Bernadotte

Dagmar, gift von Arbin, har behållit kontakten med de kungliga släktingarna och deltog förra året vid dopet av prinsessan Madeleines son, prins Nicolas. I dag var hon med vid tacksägelsegudstjänsten för nyfödde prins Oscar – namne med hennes egen farfar.

Om prinsessan Estelle sade Dagmar von Arbin följande i en intervju i Kungliga Magasinet förra året: ”Man ser på Estelle att hon är en fantastisk flicka, rolig och försigkommen. Det är självfallet föräldrarnas förtjänst att hon är den hon är”.

Vid Dagmars sida i Slottskyrkan på onsdagen satt Bertil Bernadotte, en annan ättling till prins Oscar Bernadotte. Hans föräldrar var Folke och Estelle Bernadotte – och där har vi ytterligare en koppling till den senaste kungliga generationen. Prinsessan Estelle ska nämligen vara namngiven med Bertils mor i kronprinsessans tankar.

– Namnet Estelle betyder mycket för familjen, sa Kungen själv när det begav sig 2012.

Se hela bilden på Bertil Bernadotte och Dagmar von Arbin här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.