Bernadottesläktingen överraskade på Nobelprisutdelningen

madeleine kogevinas nobelVid prisutdelningen i dag syntes förutom kungahusets medlemmar ytterligare en diademprydd dam – Bernadottesläktingen Madeleine Kogevinas, 77.

Madeleine Kogevinas, som till vardags bor i Schweiz, är dotter till prins Carl Bernadotte (1911-2003) och hans första fru Elsa von Rosen. För sextio år sedan var Madeleines farmor, den populära prinsessan Ingeborg, en självskriven gäst vid Nobelfestligheterna och sågs ofta i glatt samspråk med prinsessan Sibylla under prisutdelningen.

Madeleine, änka sedan 2006, var fram till sitt första giftermål 1962 flitigt förekommande i veckopressen. Hon var och är god vän med Hagaprinsessorna och konfirmerades till exempel tillsammans med jämnåriga prinsessan Désirée.

madeleine kogevinasTitt som tätt reser hon från sitt hemland Schweiz för att träffa släkt och vänner – bland annat när kungen firade 40 år på tronen 2013 och när kronprinsessan Victoria gifte sig 2010. Till bröllopet kom hon tillsammans med goda väninnan Marianne Bernadotte i lila aftonklänning och en liten tiara: samma utstyrsel har hon valt till kvällens festligheter. Diademet som Madeleine bär, består för övrigt av juvelklädda rosor och ägdes tidigare av hennes mor, passande nog med namnet von Rosen.

Läs mer om Madeleine här.

Skärmdump: SVT

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.