Kunglig vecka

Den gångna veckan har som bekant varit händelserik i den svenska kungafamiljen – både med bröllop och med prinsfödsel.

11304037_10204449543457874_111108570_nFör min del innebar hertigparets av Värmland (!) bröllop att sitta och kommentera kungliga gäster i Aftonbladets webbsändning på Schibstedska husets tak. Det jag tänkte skulle bli ett litet inhopp på några minuter, blev en maratonsändning på nära fem timmar, med allt kyligare väder som följd på det högt belägna taket… Frågorna jag fick begränsades heller inte till att handla om enbart gästerna, utan så vitt skilda ting som mode (ett ämne som jag överhuvudtaget inte behärskar: ”eh, många bär pasteller…”) och musik. Men kul var det!

På söndagen träffade jag kunniga kungabloggaren Sofia Svanholm utanför Grand Hotel, och tillsammans såg vi en rad kungligheter som tog sig lite frisk luft i det kyliga dagen-efter-vädret: prins Hubertus av Sachsen-Coburg-Gotha, prins Manuel och halvsvenska prinsessan Anna av Bayern samt prins Nikolaos och prinsessan Tatiana av Grekland. Vi kunde också notera att det var en kunglig familjelunch på G strax efter ett – prinsessan Christina tog sig med viss svårighet förbi en rätt betydande folksamling på yttre borggården för att ta sig in genom Slottets personalingång.

Tidigt på torsdagen fick jag även möjlighet att vara med i TV4:s Nyhetsmorgon för att tycka till om den nyfödde prins Nicolas namn. Det visade sig att det finns en hel del kunglig historia bakom alla namnen… Se klippet ovan!

Ha nu en trevlig midsommar 🙂

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.