Diademfrågan löst

I går spekulerade jag om vem som numera äger prinsessan Margarethas privata tiara, eftersom den på senare tid har burits alltmer av hennes syster, prinsessan Christina. Nu har jag fått besked.

118 - KopiaEfter att jag skrev om akvamarintiaran i går, delade jag inlägget på ett forum på Facebook och slängde samtidigt in frågan om var den kan ha tagit vägen. Det var jag inte ensam om att undra, visade det sig. Claes Mattsson som har specialiserat sig på kungliga smycken, berättade att han till och med har varit i kontakt med prinsessan Margarethas dotter Sybilla von Dincklage och frågat henne om tiaran. Sybilla hade varit lite förtegen, berättade han, men påtalade att hon var glad att hon fick bära diademet på sin bröllopsdag 1998.

brllopet-209margaretha_94611908Hovexperten Roger Lundgren hade däremot besked att ge. Han hade talat med prinsessan Christina, fru Magnuson, som har burit tiaran två gånger det senaste året.

Smycket ägs ännu av prinsessan Margaretha, som har det hos sin bror för safekeeping, berättade han. Så var det med det. Prinsessan Christina lånar det alltså av sin syster.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.