Prins Carl Philip förlovad med Sofia Hellqvist

våren 2012 493 - KopiaSå har den siste i raden av de tre kungabarnen förlovat sig. Sofia Hellqvist, 29, blir med all säkerhet nästa Hertiginna av Värmland. Bröllopet kommer att äga rum under sommaren 2015.

De senaste förlovningarna i Kungahuset har väl kommit rätt överraskande. När det gällde Kronprinsessparet var man så van vid att de aldrig kom till skott trots att de varit tillsammans i nära ett decennium, att man nästan trodde att det skulle förbli så. Prinsessan Madeleine å sin sida förlovade sig snabbt med sin nuvarande man, och trotsade därmed kvällspressen som inte var riktigt färdiga med ”kartläggningen” av mr O’Neills liv. Det såg de sedan snabbt till att bli.

När nu mellanbrodern, prins Carl Philip, växlar ringar med sin Sofia Hellqvist är det efter en lång tids lansering av henne som passande prinsesskandidat. Hon, med en bakgrund som lättklädd modell och yogainstruktör, har från positivt sinnade framställts som något av en filantrop, med ett långtgående engagemang för utsatta barn. Som exempel startade hon 2010, året efter att hon och prinsen blivit ett par, organisationen ”Project Playground”, som hjälper barn i sydafrikanska slummen till ett bättre liv. Förutom sitt i sig behjärtansvärda syfte, har Hellqvists engagemang lett till att hon blivit jämförd med drottning Silvia. Tja, ser man kungahuset som Sveriges största PR-institution, kvalar Sofia med råge in.

Det är för den goda orsaken, har Hellqvist glatt berättat om sitt välgörenhetsintresse.

126 - Kopia (2)Till Sofias goda sidor hör, naturligtvis utöver det ovan beskrivna, att hon är otroligt tillmötesgående gentemot media. Medan hennes blivande svärfar endast motvilligt ger intervjuer, kan pressen nästan alltid räkna med att få en och annan kommentar från Sofia. Undertecknad, som var på plats när gästerna vid prinsessan Madeleines bröllop skred in i kyrkan, noterade att Sofia Hellqvist var den av alla som tillbringade längst tid vid pressfållan, mån om att alla fick bra bilder. Ett resultat av hennes tid som modell, kan tänkas.

Hennes nyblivne fästman, Hans Kunglig Höghet Prins Carl Philip, Hertig av Värmland, föddes 1979 som andra barnet av tre till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Han har studerat till lantmästare och titulerar sig även grafisk designer. Fastän han säger sig vilja fokusera på sin roll som prins av Sverige (”Noblesse oblige”, som bekant), finner han utrymme att utöva ett av sina största intressen: Banracing.

Varje pojkes största dröm, sade han själv för några år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.