Prinsessan Christina tar Victorias plats på Nobel

våren 2012 457 - KopiaUnder morgondagens Nobelbankett ersätter prinsessan Christina kronprinsessan Victoria.

Det är Nobelkommittén som på måndagsförmiddagen offentliggjorde bordsplaceringen vid honnörsbordet på morgondagens Nobelbankett, samt de förändringar som genomförts sedan det stod klart att inte kronprinsessan, prinsessan Madeleine och statsministern kommer att vara med. Prinsessan Christina tar över kronprinsessan Victorias tilltänkte bordsherre, kemipristagaren Martin Karplus, och två platser vid honnörsbordet tas bort.

Värt att notera är också att kungens syssling grevinnan Bettina Bernadotte, till skillnad från de senaste åren, i år sitter vid honnörsbordet. Tillsammans med sin yngre bror Björn försöker hon under varje Nobelfest locka till sig samtliga nobelpristagare till ”Nobelpristagarna på Lindau” , där nobelpristagarna får möjlighet att träffa unga forskare. Projektet startades 1951 av syskonens far, den framlidne Lennart Bernadotte.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.