Kungliga damer på Nobel 2013

Visserligen saknades två prinsessor, men kungliga damer fanns ändå, med traditionella Nobelsmycken på sina huvuden. Årets kungliga färg? Röd.

nobel13 silviaDrottning Silvia

nobel13 sonja

Drottningen har varit med vid 37 nobelfester och av dessa, har hon burit Drottning Sofias diadem 15 gånger. Det gör smycket till det i Nobelsammanhang mest använda och senast vi såg det vid prisutdelningen med efterföljande bankett var 2011. Precis som drottning Sonja av Norge vid fredsprisceremonin tidigare under dagen, var drottning Silvia klädd i rött.

Prinsessan Christina, fru Magnuson

nobel13 chr

Här har vi en riktig Nobel-veteran! Att prinsessan Christina har varit med vid festligheterna ett femtiotal gånger, gör henne väl värd den centrala plats vid honnörsbordet hon fått sedan kronprinsessan Victoria lämnat återbud. På huvudet bar hon Karl Johans-diademet, som hon även hade på prinsessan Madeleines bröllop i somras. Även vid förra årets Nobelfest satt smycket på hennes huvud.

Bettina Bernadotte, Grevinna af Wisborg

bettina

Den 39-åriga kungasysslingen från Mainau, som i sin fars anda varje år försöker locka till sig pristagare till tyska Lindau, fick i år, liksom sin make Philipp Haug (bilden), sitta vid honnörsbordet. Det gjorde hon också 2009, då hon hade prinsessan Madeleines dåvarande fästman Jonas Bergström till bordet. Bettina Bernadotte gjorde i år som drottningen och bar en röd klänning. Till bordet har hon USA:s ambassadör.

Skärmdump: SVT

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.