Nya kungligheten ska heta Anna Astrid

anna astridBelgiens förra kungapar, Albert och Paola, har fått sitt första barnbarns-barn. På fredagen kom de nyblivna föräldrarna ut från sjukhuset och svarade på pressens frågor.

I tisdags föddes prins Amadeos och hustrun Elisabetas förstfödda; en dotter som ska heta Anna Astrid. Namnet Anna kommer från barnets mormor, filmproducenten Anna Maria von Wolkenstein, medan namnet Astrid är efter den nyblivna farmodern, prinsessan Astrid av Belgien – i sin tur barnbarn till svenskfödda drottning Astrid.

lorenz - kopia
Farmor.

Tidigare under dagen mötte pressen den lilla familjen, på väg ut från sjukhuset i Bryssel. Prins Amadeo berättade att hela familjen förutom de två systrarna Maria Laura och Luisa Maria, som bor i London, har träffat nytillskottet.

Det här är helt nytt för oss, berättade prins Amadeo. Vi är lite nervösa.

lorenz
Farfar.

Den nyfödda dottern kommer inte att bli prinsessa av Belgien enligt ett kungligt dekret med avsikt att begränsa antalet prinsar och prinsessor av Belgien. Däremot blir hon ärkehertiginna av Österrike-Este, en titel som både hennes pappa och farfar har, i egenskap av arvtagare till det numera icke-existerande österrikiska kejsardömet. Platsen i den belgiska tronföljdsordningen är garanterad: nummer sju.

Prins Amadeo, äldste son till prinsessan Astrid av Belgien och prins Lorenz, ärkehertig av Österrike-Este, arbetar som managementkonsult och är bosatt i Bryssel. Han gifte sig sommaren 2014 med den italienska journalisten Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein.

Nu börjar ett nytt liv, konstaterade han tidigare i dag.

Faksimil: Le Soir

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.