Kung Albert blir farmorsfar

Det förra kungaparet av Belgien, kung Albert II och drottning Paola, får i maj sitt första barnbarnsbarn.
tre-belgienDet är exkungaparets äldsta barnbarn, prins Amadeo – son till prinsessan Astrid av Belgien och ärkehertig Lorenz av Österrike-Este – som ska bli förälder för första gången. Barnet väntas till maj, bekräftade det belgiska hovet under helgen.

Det väntade tillskottet kommer inte att få titeln prins/prinsessa av Belgien, enligt ett kungligt dekret med avsikt att begränsa antalet prinsar och prinsessor av Belgien. Däremot får barnet titeln ärkehertig/ärkehertiginna av Österrike-Este. Platsen i den belgiska tronföljdsordningen är garanterad: nummer sju.

amadeo liliPrins Amadeo, 30, verksam som managementkonsult, gifte sig sommaren 2014 med den italienska journalisten Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, 28. Parets bröllop stod i Rom under närvaro av den belgiska kungafamiljen, delar av den Habsburgska familjen och även prinsessan Beatrice av York. Numera huserar de båda i Bryssel.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.