Prinsessan Birgitta och Stockholm

187Den närmaste av Kungafamiljens släkt bor under bröllopshelgen på Slottet. Så också prinsessan Birgitta med familj, som på fredagsförmiddagen tog sig en avstickare på stan.

Kungens systrar, undantaget prinsessan Christina, inkvarteras på Kungliga slottet den här veckan. En av dem är prinsessan Birgitta som haft det intensivt den senaste tiden. Tidigare under veckan spelade hon golf i Mölndal till förmån för Drottning Silvias barnsjukhus och nu är det brorsdottern som gifter sig.

Vid elvatiden på fredagsförmiddagen kunde hon, dottern Désirée och svärsonen greve Egbert von Bohlen und Halbach ses lämna Slottet och promenera mot Kungsträdgården, kanske för att ta en shoppingtur i sista minuten. Stämningen var synbarligen på topp och prinsessan log glatt mot dem som kände igen henne.

Prinsessan Birgitta har egentligen bara levt på Stockholms slott i elva år av sitt liv (1950-61) och den tiden har hon beskrivit som den friaste under hennes uppväxt. Nu är det alltså dags igen, om än tillfälligt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.