Tiarapremiär för modellprinsessan

 På lördagskvällen blev det storartad stråldiademspremiär för 21-åriga prinsessan Maria-Olympia av Grekland.

När kronprins Frederik i går firade sin 50-åriga födelsedag på Christiansborgs slott fanns stora delar av hans grekiska släkt på plats. Den största ögonbrynshöjaren var nog prinsessan Maria-Olympia, dotter till kronprins Pavlos av Grekland, som för första gången bar det stråldiadem hon uppges ha fått i dopgåva av sin amerikanska mormor Chantal Miller. Trots prinsessans tiarapremiär har familjen Millers stråldiadem luftats tidigare – då på mamma kronprinsessan Marie-Chantal (bland annat i Stockholm 2006, då kung Carl Gustaf fyllde 60). Igår nöjde sig kronprinsessan med en betydligt mer diskret historia.

Prinsessan Maria-Olympia, född 1996, är det äldsta av grekiska kronprinsparets fem barn. Hon är verkligen en del av den europeiska societetens toppskikt – till hennes gudföräldrar hör bland annat brittiske prins Charles. Hon har studerat konst och fotografi i Schweiz och gjort prestigefulla modejobb för magasinen Tatler och Hello. I fjol syntes hon på catwalken vid en Dolce & Gabbana-show.

Vid kronprins Frederiks 50-årsfirande igår anlände den stråldiademsprydda prinsessan Maria-Olympia tillsammans med sin yngre bror prins Constantine-Alexios, 20.

I övrigt kan det konstateras att strålsmycken var ett inte helt ovanligt inslag under gårdagens festligheter. Nedan syns arvprinsessan Sophie av Liechtenstein, kronprinsessan Victoria av Sverige, grevinnan Sussie af Rosenborg (kusinhustru till danska drottningen) samt prinsessan Benedikte av Danmark.

Foto: DR.dk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.