Storhertig Jean till sjukhus

December har inneburit sjukhusvistelser för flera europeiska kungligheter. I dag meddelade det luxemburgska hovet att storhertig Jean, 95, tvingats tillbringa julhelgen på sjukhus efter att ha drabbats av luftrörskatarr.

henri-luxemburg

Hovet informerar att storhertigen, som abdikerade 2000 till förmån för sin äldste son Henri, kommer att stanna kvar ytterligare några dagar på sjukhuset för observation. Det innebär att han väntas vara tillbaka på sitt Schloss Fischbach till 96-årsdagen nästa vecka.

Storhertig Jean håller numera med ålderns rätt låg profil och syns alltmer sällan i offentliga sammanhang. Den 8 december deltog han dock tillsammans med betydande delar av sin stora familj vid 125-årsmarkeringen av huset Nassau-Weilburgs tid på den luxemburgska tronen. Sedan den förste i ätten – Adolphe av Nassau – tillträdde 1890, har ätten haft sex personer på tronen, varav två – Jean och sonen Henri – närvarade vid firandet nu i december.

Faksimil: Luxemburger Wort

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.